Søndag ettermiddag arrangerte Kulturskolen på Indre Nordmøre (KIN) en uformell danseoppvisning på Kulturhuset i Surnadal.

Danselærer Stine Valde underviser rundt 130 danseelever på KIN, og alle fikk vise frem hva de har lært i undervisningen dette semesteret. Vi fikk se utdrag fra de fleste sjangerne innen for dans, blant annet hiphop, Jazzballett, klassisk ballet og streetjazz med mer.

- Vi har jobbet mye med teknikk, styrke, smidighet og motorikk, sa Valde på scenen før showet var i gang.

Først ute var de yngste danserne, og vi fikk se to grupper fra Surnadal og Rindal som viste oss både spretthopp og piruetter. Under streetjazz-fremføringen var det fire røvere som kom på scenen, før politiet kom og fikk styr på dem. Heldigvis ble de venner til slutt.

Gjennom forestillingen fikk vi se vanskelige og kule danser. Her har det tydelig vært hard jobbing for å klare å huske alle bevegelsene. Flere danset til julemusikk, og gjorde denne tradisjonelle forestillingen til en del av førjulskosen.

Populært med dans

Mange ønsket å få med seg framvisningen, og rektor Torbjørn Larsen måtte ut i foajéen for å finne ekstra stoler for å gjøre plass til noen få til etterhvert som Storstuå ble fylt. Stine Valde forteller at det har vært ett svært fint semester, med veldig mange elever som ønsker å danse. Tallet på antall elever har økt de siste tre årene.

- Jeg tør ikke å si noe om hvorfor det har blitt så populært, men det har kanskje noe med at når noen starter, så er det enklere for andre å bli med også, sier hun etter forestillingen.

Nå er det den store sommerforestillingen som står for tur, og etter jul er det denne forestillingen danseelevene skal øve fram mot. Dette blir en temaforestilling, men hvilket tema det blir, er ikke bestemt enda.

- Det er veldig fint at elevene får prøve å danse på scenen her i dag, for å bli litt vant før vi skal ha sommerforestillingen. Da skal også elevene fra Halsa være med, sier Valde.