SUNNDAL/NESSET: En person ble skadet under en fjelltur på Trolltind sent søndag ettermiddag. Det meldte operasjonssentralen i ettermiddag.

Politi, ambulanse, Sunndal Røde Kors  og Norsk Folkehjelp Sanitet Nesset bistod i å få personen ned.

- Vi fikk melding og rykket ut med fire personer og to snøskutere. Verken Sea King eller luftambulanse kunne bistå på grunn av det dårlige været, så vi ba om forsterkninger. AMK kontaktet da folkehjelpa i Nesset, forteller Daniel Botnvik i Sunndal Røde Kors til Driva.

Lokale folk rykket ut

Folkehjelpa i Nesset opplyser at de hjalp til i redningsaksjonen etter oppdrag fra AMK, og at de ble oppringt klokka tre søndag. De rykket da ut.

- Røde Kors Sunndal stilte med snøskuter og så videre. Vi var 12 personer i folkehjelpa i Nesset som bidro i tillegg, forteller Rune Toven i Norsk Folkehjelp Sanitet Nesset, til Driva.

- Det var et bratt terreng, tåke og snøkave, forteller han videre om forholdene.

I 40-åra fra Polen

Personen ble behandlet av ambulansepersonell og videre fraktet til Kristiansund sjukehus. Det er en mann i 40-årene som er skadet. Han er polsk statsborger. Toven forteller til Driva at han hadde gått på ski i fjellet.

- Det var et følge på fem der de andre hjalp den skadde inntil det kom annen hjelp. Det var en stor utfordring i Jordalsgrenda, da det er dårlig mobildekning og redusert nødnettsdekning, sier han til Driva.

Skadeomfanget er ukjent, opplyser politiet.

Om Trolltind:

Trolltind omtales som et fantastisk skifjell med bratte nedkjøringer på morotur.no. For å komme dit kjører en rv 62 mellom Sunndalsøra og Eidsvåg og tar av ved tunnelen i Jordalsgrenda. Trolltind er på 1347 høydemeter og ligger på grensen mellom Nesset og Sunndal.