Mali Romundstad og Marit Sæter har drevet og eid Sunndalsøra Blomster i halvannet år i Hovsvegen, utenfor sentrum. Nå har de flyttet butikken til Nordmørsvegen, som ligger sentralt til ved rundkjøringen i sentrum.

– Vi hadde mange kunder i det gamle lokalet vi leide, men det føltes som om vi lå litt i bakevja. Kundene har etterspurt mer sentral beliggenhet og det får de nå. Nå blir det enklere å gå hit, og vi synes det er koselig å komme nærmere sentrum. Turistene vil også lettere finne oss her, og jeg tror vi kommer til å få flere kunder som handler på impuls, sier Romundstad.

Større miljø

Driverne er fornøyde med lyse og luftige lokaler, og gleder seg til sola kommer og skinner opp i vinduene også.

– Dette har vi sett fram til!

Lokalet er mye større enn det forrige.

– Butikken er mye større og vi får samtidig mye mer arbeidsrom og lagerrom. Det blir et mye bedre lokale å arbeide i. Vi begynte i det små og satser litt større nå. Vi skal utvikle butikken mer etter hvert, med mer lys og annet.

I samme bygg som blomsterbutikken holder flere til: Spiskammerset, en frisørsalong, et transportfirma osv.

– Når vi nå leier lokale her i Nordmørsvegen kommer vi også inn i et miljø med andre mennesker. Det blir felles toalett og spiserom med de ansatte på frisørsalongen og på Erstad Transport.

Har mange oppdrag

Sunndalsøra Blomster, som er eneste fagbutikken i Sunndal, har mange oppdrag, blant annet til begravelser. De leverer også blomster til konfirmasjoner, bryllup, selskap og bedrifter.

– Kunder ringer fra hele landet og bestiller blomster til folk som bor i Sunndal som har bursdag. Vi bringer da ut blomstene på døra. Sørvis er alfa og omega hvis en skal berge seg i dette yrket, slår Romundstad fast.

Siden det ikke er blomsterbutikk i Tingvoll har de fått spørsmål om å sende blomster dit.

– Det har vært tungvint før, men nå ligger vi rett ved busstasjonen, så det blir enklere å få til fra nå av.

Fornøyde kunder

Driva besøker butikken når den åpner fredagsmorgen. Her bugner det av røde roser, hjerter, og fine oppsatser til morsdag søndag, valentinsdag tirsdag og til andre anledninger. Driverne ser fram til ei åpningshelg med stor pågang:

– Morsdagshelga er den nest beste helga i hele året, etter julehelga. Karene er flinke til å kjøpe blomster til sine kvinner. Røde roser er symbolet på kjærlighet.

Deltidsansatt Eva Holthe og ekstrahjelp Marit Mellemseter hjelper til i butikken. Flere kunder har allerede funnet vegen inn i det nye lokalet. En av dem; Dordi Børset Olsen, ser seg fornøyd rundt:

– Et stort og luftig lokale, kjempekoselig med fint interiør, sier hun og kjøper en blomsteroppsats til ei 90 år gammel dame.

Se flere bilder i reportasje i papiravisa onsdag.