I tidsrommet 31. juli – 1. august i år ble det begått en rekke innbrudd og tjuverier i Stangvik og Halsa, der både biler, båter og masse andre saker ble stjålet.

Som følge av etterforskningen er to personer så langt avhørt og siktet i saka. Politiet utelukker heller ikke at flere personer er involvert. Lensmann i Halsa, Helge Berg, forteller at politiet fikk inn en lang rekke anmeldelser mandag 1. august.

– I Halsa forsvant en stor båt, en Yamarin Daycruiser. Denne er enda ikke kommet til rette så den ønsker vi gjerne flere tips og opplysninger om, sier han.

Les mer om det her.

Tre båter stjålet

Den 25 fot store båten, som hadde en 250-hesters motor, ble stjålet fra Fjærvikan hyttefelt, ytterst i Halsafjorden.

– En tilsvarende båt med litt mindre motor ble også stjålet i Stangvik, men denne ble funnet igjen i Halsa.

I samme tidsrom ble også en Zodiak oppblåsbar plastbåt stjålet på Hitra. Denne ble gjenfunnet i småbåthavna på Halsanaustan sammen med annet tjuvegods som settes i sammenheng med de andre forholdene i dette tidsrommet.

– En av de avhørte har tilstått å ha stjålet denne båten, forteller Berg.

Ser alt i sammenheng

Lensmannen ramser opp en del andre forhold i samme tidsrom; tre hytteinnbrudd i Halsa, tjuveri fra naust i Halsa, tjuveri av en bensintank fra en båt i Halsa, tjuveri av en liten påhengsmotor fra en båt i Halsa, tjuveri fra en hytte i Stangvik, samt fra et uthus/bod.

– En biltilhenger med kapell ble også meldt stjålet i Stangvik mandag 1. august. men dagen etterpå fant eieren igjen denne tilhengeren og klarte å få den tilbake. Men vi vet hvem som kjørte bilen med denne hengeren, og vedkommende er avhørt. Oppi tilhengeren var det dessuten en masse utstyr fra de andre tjuveriene, opplyser Berg.

På bakgrunn av alt dette, samt tips fra publikum ble dermed enda en person pågrepet og siktet i saka.

Stjal to biler

I tillegg ble det også et par dager seinere oppdaget at det hadde vært innbrudd i verkstedlokaler/lager mellom Betna og Halsanaustan, der to biler og mye annet utstyr var stjålet.

– Bilene er funnet og vi har opplysninger som knytter disse forholdene sammen, vi ser alt dette i sammenheng, sier Berg.

Han etterlyser ellers eierne til en del av utstyret som nå har kommet til rette.

Les mer om det her.

Noen har meldt seg, blant annet eierne til tre påhengsmotorer, og en del annet utstyr er også levert tilbake til eierne. Men fortsatt sitter politiet med en del tjuvegods som de enda ikke har klart å oppspore eierne til.

Mistenker flere involverte

Så langt er altså to personer avhørt og siktet i saka, begge nordmenn som er bosatt på Sunnmøre. Politiet utelukker ikke at det vil komme flere pågripelser og siktelser.

– Vi føler vi begynner å få god kontroll på saka. Alle bevisene vi har, samt delvis tilståelser kan føre til domfellelser i mange av de nevnte forholdene. På grunn av det store omfanget, at flere biler er stjålet og flyttet på og så videre, så har vi en sterk mistanke om at det er flere personer som er involvert her, sier Berg.

Politiet etterforsker også biltjuveri i Otta og Trondheim, samt tjuveri av en lommebok fra en bil i Stangvik; alt dette forhold som de også mener kan settes i sammenheng med de andre forholdene i denne saka.

– Godt samarbeid

– I denne saka har vi hatt et godt samarbeid med kollegaer i Molde og på Sunnmøre, og vi har også dialog med politiet i Trondheim og Otta. Vi mener alt dette henger sammen og mener vi skal få oppklart dette slik at gjerningspersonene blir dømt, sier lensmannen, som føler seg temmelig sikker på at de nå har god kontroll – og vil komme til bunns i alle de nevnte forholdene.

– Tjuvene har altså hatt det svært så hektisk i tidsrommet 31. juli–1. august?

– Ja, man kan vel trygt si det sånn at det har vært hektisk både for politi og tjuver i denne saka, bekrefter Berg.