Det var i februar i fjor mannen satte seg bak rattet og kjørte bil fra Ålvundfjord til Sunndalsøra, da han ble stanset i en trafikkontroll på Sunndalsøra. En av betjentene som stanset ham, var kjent med at han ikke hadde førerkort for bil. Betjenten var også av den oppfatning av mannen hadde «litt blanke øyer, de var litt slørete», som han forklarte i retten. På spørsmål fra betjenten svarte 38-åringen at han hadde røykt hasj for noen dager siden. Han mente imidlertid at han ikke følte seg påvirket da han kjørte bil. Ved undersøkelse krysset lege av for at mannen var «lett påvirket». Blodprøven viste inntak av THC. Folkehelseinstituttet har i en sakkyndigrapport konkludert med at mannen «med høy grad av sannsynlighet» var påvirket under kjøringen. Påvirkningsgraden sammenliknes med det å ha mellom 0,5 og 1 i promille når det gjelder prestasjonsforringelse og ulykkesrisiko. 38-åringen mente den kliniske vurderingen av hans tilstand må være feil.

Nordmøre tingrett fant det imidlertid bevist utenfor enhver rimelig tvil at mannen kjørte i påvirket tilstand, og at han kjørte bil til tross for at han ikke hadde førerkort. På bakgrunn av mannens erkjennelse fant retten det også bevist at han ved flere anledninger i februar 2011 brukte hasj.

Nordmøre tingrett valgte å ikke ta hensyn til at 38-åringen er straffet flere ganger tidligere i straffutmålingen. Det vises til at den siste dommen ligger langt tilbake i tid, cirka åtte år. I formildende retning bemerket retten at mannen har erkjent de faktiske forhold.

38-åringen ble dømt til 24 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. I tillegg må han betale en bot på 8000 kroner.