Festivalteltet reises nå på Øratorget for å gi rom for enda flere Ørafest-opplevelser. Utestedene på Sunndalsøra forener krefter og samarbeider i år om å drifte teltet. Rockeklubben er også med på laget.

Humorteltet er tilbake i god form og kjent stil. Mange har savnet arrangementet som tidligere var et årvisst høydepunkt under Sunndal kulturfestival. Nå er det igjen klart for en flirfull kveld med et knippe hysteriske karakterer. Noen av de beste revyfolkene i landsdelen, flere av dem kjent fra Humorfestivalen på Høylandet, kan oppleves i fri dressur; Anita Nyhagen, Rakel Sivertsen, Tomas Breen, Auna Kristensen, Marit Hammer, Harald Morten Bremseth og Byrge Aspaas. Trolig blir mye av det som serveres i teltet denne kvelden både på og langt over kanten...

Revner ikke teltduken av gapskratten torsdag, kan det hende den gir etter for trøkket påfølgende kveld. Da er det El Cuero og Dynamite som skal levere solid og bredbeint rock.

El Cuero starter kvelden. Det går gjetord om sunndalsfavorittenes tidligere opptredener i dalen, og bandet er kjent for å levere forrykende rockeopplevelser live.

– El Cuero elsker å spille i Sunndal! Og når Ørafest viser sin interesse er ikke vi vonde å be, sier trommeslager i bandet, Håvard Takle Ohr, til Driva.

– Vi gleder oss veldig til å spille!

Ohr forteller at bandet – som kristiansundere flest – har et sterkt forhold til Sunndal.

– Særlig vi som har reist Nordmøre rundt som musikere har et ekstra sterkt bånd til dalen, med mange hyggelige minner fra utallige konserter.

Han lover at El Cuero til konserten på Sunndalsøra tar med seg det aller beste fra bandets seks utgitte album.

– Så dette blir som en «best of» konsert å regne fra vår side. Bandet er ihvertfall i sitt livs form, og vi skal gi alt vi har i de 90 minuttene vi har til rådighet!

Lokale Dynamite har opparbeidet seg et navn som en av landets fremste tolkere av AC/DC. Nå kan heimepublikummet glede seg over en sjelden mulighet til å oppleve bandet som setter punktum for fredagskvelden.

– Vi er klare som aldri før!, sier Terje Warvik i bandet.

– I år er det 15 år siden vi startet med dette, og det var vel ikke så mange som trodde at vi skulle holde på 15 år senere, ler han. Warvik forteller at det har vært litt mindre aktivitet i bandet de siste årene, blant annet som følge av at flere av bandmedlemmene har blitt småbarnsforeldre.

– Men det å spille på Øra har alltid vært et høydepunkt!, understreker han. Seinest i desember kunne Dynamite oppleves i fri dressur på Rallarn. Da var det fem år siden sist bandet spilte på Øra.

– Og det var tydelig at folket var klare for litt tregreps rock’n roll igjen, smiler han.

Bandet består fortsatt av samme besetning som siden 2007; Terje Warvik, Stig Warvik, Atle Steigedal, Espen Meisal og Stig Erlend Kamsvåg.

– Vi har på ingen måte tenkt å legge opp enda!, forsikrer Warvik – som gleder seg stort over å få avslutte ballet etter en forrykende rockekveld.

– Vi håper taket på teltet letter igjen, slik det gjorde i 2013.

Finalen for Ørafest er tradisjonen tro den evigpopulære festivaljammen, som arrangeres av rockeklubben. Rockegeneral Roger Røen har tidligere lovet at det meste av det som kan krype og gå av lokale musikere tar turen til teltet denne kvelden – for der å forene musikalske krefter med folk fra Barbara-ensemblet. Da vet en aldri hvilken musikalsk magi som kan oppstå!