Øra Kafe stenger dørene

Utestedet Øra Kafe på Sunndalsøra er historie.
Sunndal

Det var våren 2013 Øra Kafe på hjørnet av det lokale hotellet åpnet dørene. Bak etableringen sto en gjeng ildsjeler. Med en visjon om et utested. Hovedsakelig drevet på dugnad. Med folk flest, folk med hjerte for Sunndal, som eiere. Et voksent sted, med folkelig profil. Et sted å treffes. Et sted for den gode praten. Og for den gode kulturopplevelsen.

Mange ville være med. Drøyt to hundre privatpersoner og bedrifter sikret seg etter hvert aksjer i selskapet. De fleste sunndalinger, noen av dem utflytta - men med hjerter som fortsatt banker for heimstedet. Noen bedrifter har også vært å finne blant eierne.

Utestedet har hatt en årsomsetning på rundt millionen helt siden oppstarten. Med unntak av oppstartsåret har det vært røde tall på bunnlinja. I 2017 (siste tilgjengelige tall) var omsetningen 1,1 million, med et resultat før skatt på minus 92.000 kroner.

Det har vært kjent en stund at utestedet har vært truet av konkurs som følge av lavere omsetning.

Videre drift ble vurdert på ekstraordinær generalforsamling torsdag. Et enstemmig styre, med støtte av en enstemmig generalforsamling, kom fram til at utestedet ikke lenger er drivverdig, og begjærer derfor oppbud, bekrefter styreleder Lars Marius Bræin.

- Dette er noe alle synes er trist, men dessverre en riktig beslutning, sier han, med henvisning til generell omsetningssvikt.

Når et aksjeselskap er insolvent, det vil si at si at selskapet ikke er i stand til å gjøre opp sine økonomiske forpliktelser, og at det heller ikke er eiendeler i selskapet til å dekke gjelden, er det styrets ansvar å melde oppbud.

Styret ønsker ikke å kommentere hvor store økonomiske forpliktelser det er snakk om.

Revisor fratrådte selskapet 9. januar i år.


Øra Kafé realiseres

180 aksjer tegnet, fordelt på mer enn 150 personer og bedrifter.Vil ha inn flere eiere:

Utbytte: Trivsel

Øra Kafe åpner opp for flere aksjonærer.– Utbyttet du får, er trivsel, lover styret.