Svetlana Dannevig er fra Ukraina og har bodd i Norge med mannen sin og deres tre barn siden 2004. Det tok sin tid å tilpasse seg nye omgivelser med kulturforskjeller og nordisk klima. Utdannelse som tysklærer hjalp henne til å beherske et nytt språk på kort tid. Hun fikk jobb som vikar på flere blomsterbutikker i Surnadal.

– Jeg trivdes veldig godt med å jobbe på blomsterbutikk, men det var ikke lett å få seg fast stilling, sier hun.

Ved siden av blomster brukte hun sin kreativitet til å bake temakaker til egen familie og venner. Hun testet ut smaker og tok mange kurs i kakedekorering. Kakene ble en suksess både hos unge og voksne, og hun fikk flere forespørsler om å bake til folk.

– En slik hobby er både tidkrevende og kostbar. Men skulle jeg ta betalt for jobben, så måtte jeg ha godkjent kjøkken på plass.

Det ble et vendepunkt. Enten måtte kakebakingen fortsette på hobbybasis eller det måtte satses på egen bedrift. Svetlana Dannevig valgte det siste, og hun har ikke angret på det.

– Nå sier jeg tusen takk til alle som hadde troen på meg og støttet meg. En spesiell takk til mannen min som hjalp meg hele veien fra å pusse opp lokalene til å komme i gang med egen bedrift.

Etter nøye planlegging og omfattende oppussing ble bakestudioet klart 1. mai 2017, akkurat i tide før konfirmasjonssesongen. Lokalet har lyst kjøkken med alt nødvendig utstyr og er godkjent til kakeproduksjon av Mattilsynet. Ved siden av er et koselig rom til å ta imot kunder.

«Sweet Design» tilbyr unike designkaker til enhver smak, tilpasset anledning og den enkelte kunde. Det legges stor vekt på smak og utseende.

– Jeg er glad for at mine kunder setter pris på håndverk. De gir meg stadig nye kreative utfordringer. Mange er bedriftskunder. I løpet av et år fikk jeg æren av å levere kaker til Sparebanken, MøreTre, Byggmakker, Svorka, Kårvatn Fjellutstyr og Letthus.

Ingen faste åpningstider gjør at besøk av kunder bare er etter avtale.

At kakene til Svetlana Dannevig er populære, det forteller blant annet ventelistene til konfirmasjonssesongen 2019 og 2020.