Espen Fougli Vraalsen er mannen som skal lede Surnadals kvinnelag i 2. divisjon denne høsten, sammen med spillende trener Ingvild Berg. Debuten på sidelinjen, borte mot topplaget KIL/Hemne, ga han null poeng og seks baklengsmål – men også noen svar.

– Resultatet blir jo veldig stygt og stort, men – det høres kanskje rart ut, men det er mye mer jeg er fornøyd med, enn misfornøyd med, etter kampen. Det blir et styggere resultat enn slik jeg selv opplever kampen og det var det vi var litt ute etter i akkurat den kampen her; å få en god gjennomkjøring til høsten, og finne noen gode punkter å jobbe videre etter. Og det får vi, absolutt. Det er vi veldig fornøyd med, sier Vraalsen etter kampen mot KIL/Hemne.

Fikk kjørt seg

Vraalsen kunne knapt fått en verre motstander i sin debut på sidelinjen som trener for Surnadal/Søya/Todalen. KIL/Hemne kjemper mot Molde og Fortuna Ålesund om førsteplassen i 2. divisjon. Og i den første kampen etter sommerpausen trengte laget kun åtte minutter på å lede 2-0 mot Surnadal/Søya/Todalen. Gjestene fikk kjørt seg de første ti minuttene på Hemne Sparebank Arena.

Lagene gikk til pause på stillingen 4-0 til hjemmelaget. Men Surnadal/Søya/Todalen hadde sin beste periode i kampen i slutten av første omgang og i begynnelsen av andre omgang. Derfor var det ikke ufortjent med et trøstemål signert Emma Sæther drøye ti minutter ut i andre omgang.

– Og så orker vi ikke mer de siste 20-25 minuttene. Da ruller de inn to mål på slutten. Det er litt forventet, kanskje. Vi har ikke jobbet noe spesifikt inn mot den kampen her, sier Vraalsen.

– Vi skal jobbe godt

Til tross for tap for KIL/Hemne, så han tidvis flere gode ting fra Surnadal-jentene. Nå skal det jobbes godt på treningsfeltet. Surnadal/Søya/Todalen ligger under nedrykksstreken i 2. divisjon, ett poeng bak Nardo og sikker plass på tabellen. Og i de tre neste kampene skal laget møte de andre lagene i bunnen av tabellen; Nardo, Orkanger og Sunndal.

– Vi skal jobbe godt. Vi skal bli flinkere i gjenvinningsfasen, vinne ballen høyere i banen og skape sjanser derfra. Det er en litt enklere måte enn fra egen halvdel eller eget mål. Det er et klart forbedringspunkt som vi ønsker å se, sier Vraalsen. Og fortsetter:

– Det er så mye kjappe bein i det laget her som vi må få utnyttet på en god måte. Det har vi begynt å jobbe med, og det så vi konturene av i dag. Det var veldig bra i perioder. Det skal vi fortsette å jobbe med og bli enda bedre på. Det er der det ligger, vi må hente ut mer av potensialet til laget.