Eline ledet samlagsmesterskapet etter klasse og grunnlag med utrolig sterke 249 poeng. Det ene poenget mistet hun på liggendeserien. Med 99 poeng på omgangen og totalt 348 poeng var hun fem foran Jorun Snekvik fra Surnadal skytterlag på andreplass. Ikke nok med det. Guro Øie Bævre, Bæverdalen, stoppet også på 343 poeng, og tok tredjeplassen i stevnet, poenget foran Terje Nisja som fikk 342 poeng. Leif Gravem fulgte deretter med 341 poeng.

Damene har for alvor gjort sitt inntok i skytesporten på Nordmøre. Mange har over tid prestert svært sterke resultat.

Mye trening

Eline Lillegård forteller at det ligger mye trening bak de gode resultatene.

– I løpet av ei uke blir det ofte tre skytetreninger i tillegg til at det blir en del tørrtrening. Fysisk og psykisk trening hører også med.

– Hvordan foregår den psykiske treningen?

– Det handler om å forberede seg på å holde roen og ikke la nervene ta overhånd. Det er fullt mulig å lære seg det.

Eline Lillegård har tidligere vært beste kvinne i et samlagsmesterskap, men har aldri før blitt samlagsmester som 5.-klassing. I fjor kom hun på prinseselaget under landsskytterstevnet.

– I tillegg til mye trening bidrar det gode miljøet i skytesporten på Nordmøre til en positiv utvikling. Miljøet har bare blitt bedre og bedre. Ungdomssamlingene har vært positive for utviklingen, sier hun.

– Godt miljø

Samlagsformann Ola Krogstad trekker også fram det gode miljøet når han skal forklare årsaka til framgangen for skytesporten på Nordmøre.

– Vi har vært flinke til å arrangere samlinger. De mange unge gode skytterne er en generasjon som har satset mye sammen. Samlingene bidrar til kameratskap og til at skytterne støtter hverandre. Det er veldig artig at det er tre jenter som topper resultatlista etter helgas samlagsstevne. På det siste finalelaget var fem av de sju første damer. I skytesporten er det fullstendig likestilling. I samlaget er vi veldig glade for utviklingen vi nå ser som et resultat av god jobbing over mange år, sier Krogstad.

Gode seniorer

Stein Olav Gravem, Sunndal gikk til topps i V 65 med 248 poeng. Samme poengsum hadde Gunvald Nisja på andreplass.

I V73 var det Birger Indreiten fra Halsa som toppet lista med 250 poeng. Samme poengsum fikk Ole M Silset, Eide & Naas, Jon Oren, Surnadal og Ola Krogstad, Eide & Naas. Håkon T Gravem og Ludvik Gravem fra Sunndal stoppet på 249 poeng.

I juniorklassen gikk Karen Snekvik, Surnadal til topps med 348 poeng. I klasse eldre rekrutt var Ane Bjerkås Nisja, Sunndal, nok en gang beste skyttere og tok samlagsmestertittelen med 350 poeng. Mathias Bakk, Årvågsfjord tok andreplassen med samme poengsum. I rekruttklassen vant Vegard Fjærli, Bæverdalen.