Vel 8000 syklister deltok i verdens største terrengritt som ble arrangert for 25. gang lørdag. Starten er på Rena med mål på Lillehammer. Løypa er 86 kilometer og går i variert skogs- og fjellterreng.

Syklet med lånt sykkel

Bjørn Tore Hoem (27) fra Eresfjord sykler for Molde CK/Joker Icopal. Halvanna mil fra mål ledet han med rundt 40 sekund på et lite felt som kom halsende etter. Hoem er landevegssyklist og ble kjørt inn, men var bare 50 sekund etter vinneren i mål. Erik Nordsæter Resell, Lillehammer CK/UnoX. vant på tida 2.32.54.

– Jeg har aldri syklet Birken før. Bestemte meg for å delta først på onsdag. Fikk låne sykkel av onkelen min. I dag følte jeg meg i god form og ledet nesten halve løpet. På slutten ble jeg kjørt inn av en gruppe som samarbeidet om å ta meg igjen, forteller Hoem.

– Du stiller til start også neste år?

– Vel, terrengritt er noe nytt for meg. Ser at jeg er god nok til å vinne, men må i tilfelle bedre egenskapene mine når det gjelder utforkjøring, sier Hoem.

Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Nesset CK syklet inn til andreplass i eliteklassen for kvinner.

– Fant flyten

Multitalentet, 20-år gamle Sondre Svensli fra Eidsvåg, er i landstoppen i randonee. I sommerhalvåret satser han friskt på sykkelsporten. Svensli imponerte stort under lørdagens ritt og kjørte inn til en 15. plass i eliteklassen. Han brukte 2.35.46 på den 86 kilometer lange løypa, og lå lenge i tegruppa i rittet.

– Kjempeartig. Jeg fant flyten over fjellet, sier Svensli – som har syklet Birken to ganger tidligere som junior.

Svensli har hatt en travel sommer på sykkelsetet.

– Det er blitt mange ritt. Har vært opp i topp seks i Norgescupen. I juli deltok jeg for landslaget på ritt i Italia Jeg er fornøyd.

Det var mange syklister fra Driva-distriktet som deltok i lørdagens ritt. Fullstendig resultatliste ligger på Birkebeineren sin heimeside,langrenn.com/birken.