Arvid som er i sitt 86.år vant både 100 meter og andre øvelser da friidrettsveteraner fra et stort geografisk område møttes til dyst på Øverlands Minde. Fjærli var som vanlig et av midtpunktene i de eldste klassene. Blid og ikke minst lettbeint pensjonist som nok enn gang løp inn til seier og medalje av edleste valør i en av de eldste klassene. Det var for øvrig ingen gullmedalje på billigsalg ettersom det var flere harde konkurrenter i klasse 85-89 år.

– Jeg er med på dette fordi jeg synes det er artig å være en del av det flotte miljøet i klubben og i Norge for øvrig. Det har blitt knyttet noen vennskapsbånd etter at jeg ble utfordret til å melde meg inn i Norodd. På det tidspunktet var jeg allerede godt voksen. Det har blitt fine opplevelser både på og utenfor tartandekket etter at jeg investerte i piggsko og annet friidrettsutstyr, sier Fjærli som i mange år jobbet som landbrukssjef i Halsa kommune.

Har mistet tellingen

Det har blitt så mange NM-gull at han har mistet tellingen. Men han har passert 80 av de gjeveste medaljene som deles ut i nasjonale spørsmål med god margin. Arvid svarer nei på spørsmålet om det er et mål å passere den milepælen det eventuelt vil være å få over 100 NM-gull. Den joviale og allsidige friidrettsveteranen er av den oppfatning at man ikke bør legge for langsiktige planer så lenge han er nærmere 90 enn 80 år.

– Jeg er privilegert som har så god helse at jeg fortsatt kan konkurrere. Likeså være en del av dette flotte miljøet. Jeg prøver å tenke på at det ikke er noen selvfølge. Forhåpentligvis så får jeg uttelling for at jeg har vært fysisk aktiv hele livet. I mine yngre dager spilte jeg fotball i Valsøyfjord. Friidrett ble det først for 35 år siden. Mest fornøyd er jeg med at jeg har tatt idrettsmerket i 65 år. Det er det nok ikke så mange som har gjort, sier Fjærli til lokalavisa.

Håper på flere starter

Det er bare ett år at Fjærli har mistet det etter at han begynte å ta idrettsmerket. Det var for øvrig en skade som førte til at han ikke kunne ta prøvene det året. Arvid har ingen planer om å gi seg med løping og annen friidrett så lenge han har glede av å trene jevnlig. Men er realistisk og innser at ha neppe har så mange år igjen av den aktive NM-karrieren.

Arvid håper imidlertid at det blir flere NM-starter. I så fall blir det nok også flere medaljer på han som har fylt opp både skap og skuffer med medaljer og andre utmerkelser fra norgesmesterskap og andre stevner og arrangement.