Moholdt med VM-sølv

Åpnet VM i skiorientering i Piteå med medalje på dagens langdistanse.

Lars Hol Moholdt. 

Sport

- Jeg gjør en «miss» omtrent midtveis i løpet. Det er jeg skuffet over, og gjør at jeg ikke er helt fornøyd nå spontant etter løpet, sier Lars Moholdt etter å ha gått inn til VM-sølv på langdistansen under ski-o VM i Piteå.

- Det er ikke det at jeg er misfornøyd med sølvmedalje på VM, men jeg bør klare meg uten den type feil som jeg gjorde i dag, fortsetter Moholdt.

Selv med noe feil underveis, var det bare russiske Andrey Lamov som var bedre enn nordmannen i dag.

- Jeg møtte ham etter et langstrekk tidlig i løypen, og skjønte at han var foran meg (Lamov startet 2 minutter før Moholdt). Men jeg visste at det var lang løype, og at det skal godt gjøres å ta de riktige veivalgene hele veien.

For Moholdt ble det ett dårlig veivalg, og en feil. Men sterk fysikk og høy moral ga ham likevel sølv i VM-innledningen:

- Feil veivalg, som jeg tok i starten. Er slikt som skjer, men jeg bør – som nevnt – luke bort andre feil.

Ny mulighet for det er under sprinten i morgen:

- Jeg skal sørge for at kropp – og ikke minst hodet – er klar til det.

Tero Linnainmaa ble nummer 3 i dag. De øvrige norske, Audun Heimdal, Bjørnar Kvåle og Øyvind Wiggen gikk inn til 11.-, 15.- og 22. plass på åpningsdistansen under årets VM i skiorientering.

Det ble hjemmeseier i dameklassen, hvor Tove Alexandersson var mer enn 6 minutter bedre enn sølvvinner Alena Trapeznikova. Mariya Kechkina ble nummer 3. Det skilte bare noen sekunder mellom Evine Westli Andersen og Anna Ulvensøen, som ble henholdsvis nummer 12 og 13.

VM i skiorientering fortsetter med sprint i morgen.