Utøvere fra Surnadal Alpin i aksjon i helga:

Full fart og god medaljefangst

Skarpe stålkanter, stor fart og svært god medaljefangst på Helenes Cup i Vassfjellet vinterpark for Surnadal IL Alpin.
Sport

Utøverne fra Surnadal IL Alpin klare til start! 

Sportsklubben Freidig, Sør- Trøndelag skikrets og Vassfjellet vinterpark arrangerte Helenes Cup 2020 og fartstrening i helga. 13 utøvere fra Surnadal IL alpin deltok. Alpinistene bemerket seg nok en gang i løypa og fikk med seg fire 1. plasser, en 2. plass og en 3. plass hjem og ellers gode plasseringer generelt.

Det melder alpingruppa.

Helga startet med fartstrening og gjennomkjøring av Super G- løypa fredag. Lørdag ble det arrangert 2 x Super G- renn for U12 og eldre og Storsslalåm for U10.

Jenter U14 ble representert av Ane Dahl Andreassen og Maja Mogstad. Maja sikret seg 1. plassen i det ene Super G-rennet og 5. plass i det andre. Jarand Husby Haugen, gutter U14, hadde stålkontroll og vant begge rennene, Aron Rodal Haugen fikk med seg to 4. plasser og Iver Kalsto Grimsmo kom på 6. plass i begge renn.

Jenter U12 med Eirin Aasgård og Selma Stavik Heggset gjorde det også godt og Eirin kom på 4. og 5. plass mens Selma kom på 6. plass og 9. plass i Super G.

Det gikk også fort for seg når gutter U10-rennet i storslalåmløypa lørdag. Even Rodal Haugen, Aksel Kalsto Grimsmo, Håkon Mogstad og Sivert Øverland suste nedover bakkene, kom opp i stor fart og gjorde det alle svært godt i sin klasse.

Søndag var det renn i storslalåm og slalåm for U12 og eldre og alpinistene tok med seg flere pallplasseringer også her.

Ellen Svendsen Fiske i klassen jenter U16 kom på 5. plass i begge renn. Maja Mogstad kom på 2. plass i storslalåm og på 4. plass i slalåm. Ane Dahl Andreassen kom på 9. plass i storslalåm og 11.plass i slalåm. Aron Rodal Haugen gjorde det godt i slalåmløypa og sikret seg 3. plassen, mens Jarand Husby Haugen kom på 4. plass og Iver Kalsto Grimsmo på 5.plass. I Storslalåmløypa kom guttene rett etter hverandre i med Jarand på 4. plass, Aron på 5. plass og Iver på 6. plass.

Eirin Asgård kom til topps i slalåm i klassen jenter U12 og kunne ta i mot pokal på toppen av pallen, hun tok med seg 5. plassen i storsslalåm. Marianne Svendsen Fiske kom på 4. plass i storslalåm og 6. plass i slalåm. Selma Stavik Heggset kom på 7. plass i storslalåm men var uheldig og hadde et fall i slalåmløypa.

Neste helg blir det også fart og spenning, da står Vassfjellet vintercup for tur med renn i storslalåm, slalåm og parallellslalåm.

Surnadalsgjengen venter på premieutdeling.