Lokal idrett er viktig for en hver lokalavis, og Driva er intet unntak i så måte. Fra og med torsdag tilbyr avisa direktesendinger fra Landsskytterstevnet innendørs, og gjennom året følger vi alt fra langrenn, randonee og alpint til handball, svømming og friidrett tett.

Drivas lokalfotballpodkast, «Opp med praten», har nærmere 50 000 avspillinger - og nå tar Driva ytterligere grep for å vise at vi tar lokalfotballen på alvor.

Denne uka ble det nemlig signert en formell avtale mellom Driva og Surnadal IL. I den ligger det blant annet at Driva-logoen blir godt synlig på draktene til fotballgruppas senior- og ungdomslag.

I avtalen ligger det også blant annet at A-lagsspillernes vinterfotballskole og den tradisjonsrike turneringen SILregncup nå skal hete henholdsvis Driva Vinterfotballskole og Driva Cup.

– Spennende satsing

Redaktør Tommy Fossum er glad for at avisa styrker seg inn mot fotballen i Surnadal, som er en viktig leserkrets for Driva.

– Surnadal har rykka opp og har bevist at de er det beste laget i vår leserkrets. Driva står kjempesolid i Surnadal - «alle» som kan lese i Surnadal, leser oss, ler han, og fortsetter:

– Det er en spennende satsing på gang i klubben nå. Derfor var det viktig for oss at vi, i tillegg til å være på drakta til A-laget og ungdomslagene, også profilerer oss mot barn og unge. Det gjør vi med både fotballskole og fotballcup, og det synes vi er artig. Intensjonene med denne avtalen er de aller beste for vår del.

Også daglig leder i Surnadal IL, Juras Chachlauskas, var en fornøyd mann etter at avtalen var signert.

– Til tross for at for at det ikke har vært formalisert noen avtale på samme måte som nå, føler vi jo at vi har hatt veldig god dialog og et kjempegodt samarbeid med Driva også tidligere. Så jeg må si at jeg ser veldig fram til videre samarbeid og det er en stor ære å ha Driva med på laget.

Gjentar fotballskole-suksess

Fotballskolen som nå får navnet Driva Vinterfotballskole, ble arrangert for første gang i fjor. Da tilbragte hele 71 barn og unge fra 1. til 8. trinn tre dager av vinterferien sin på fotballskole, ledet av Surnadals A-lagsspillere.

Årets Driva Vinterfotballskole, med undertittelen «A-lagsgutta tar saken», går av stabelen i den nye Bankhallen 20. - 22. februar. Arrangøren skriver følgende om fotballskolen:

– Sammen vil Surnadals aller beste fotballspillere dele av sin kunnskap til gutter og jenter som synes følgende opplegg høres morsomt ut: tre hele dager med oppvarmingsøvelser, teknikk, spill, taktikk, rolleforståelse, samhandling, skudd, keeperøvelser, konkurranser, lek og moro med ball.

All aktivitet blir tilpasset de ulike gruppenes alder, og deltakerne får også servert et næringsrikt måltid alle tre dager. Ledere for fotballskolen er Torstein Snekvik og Sindre Hyldbakk Kvande, og påmeldingen til Driva Vinterfotballskole er nå åpen - med frist mandag 12. februar.

LEDERE: Sindre Hyldbakk Kvande (t.v.) og Torstein Snekvik leder Driva Vinterfotballskole. Foto: Surnadal IL Fotball