Sunndal har hatt en ujevn sesongoppkjøring. Lørdag tapte de for andre gang i vinter mot rivalen Surnadal, i en kamp som endte 2–1.

Mandag kommer Heimdal til Sande Stadion til årets første seriekamp. Trener Ole Sveen mener Sunndal er på riktig spor .

– Vi har hatt stor framgang de siste treningskampene.

– Varierer for mye

Erik Ruud Ramsli mener Sunndal varierer for mye i prestasjon, fra det riktig gode til det dårlige. Sjøl om det blei tap mot Surnadal lørdag, mener han laget kan dra med seg mange positive ting fra den kampen. Ramsli sier Sunndal skapte flere sjanser enn motstanderen, og at Surnadal vant med et par billige mål. På pluss-sida regner han definitivt også kampen borte mot AK der Sunndal vant 4–0. En forrykende angrepskamp.

– Det tar tid å spille sammen et nytt lag, men jeg føler vi spiller jevnere for hver kamp, sier Ramsli.

I vinter har laget fått tilbake Øystein Reiten og Harald Grimstad, mens Sindre Sylte og Ola Ruud Ramsli har valgt å ikke bli med denne sesongen. I tillegg er laget yngre, enn tidligere år. Ramsli sier det tar tid å spille på seg rutine.

Nå ser han fram til første seriekamp mot Heimdal. Sunndal kan ikke ta noe på forskudd i noen kamper i år. Så Ramsli regner med en tøff og hard kamp mot en motstander som er nyopprykket.

– Vi må prestere vårt beste om vi skal vinne, sier Ramsli.

Spent på trønderserien

I fjor endte Sunndal på en åttendeplass, fem poeng over nedrykksstreken. Tiden der Sunndal kjempet om opprykk til 2. divisjon er kanskje foreløpig forbi, men likevel har de stor tro på at laget fortsatt skal kunne bite godt ifra seg. Men spillerne har ikke ambisjoner over det å etablere seg midt på tabellen. Særlig første året i trønderserien, etter flere år sammen med sunnmørslag.

– De sier trønderserien kan være litt bedre, så vi er spent på nivået, sier Øystein Reiten som kom heim til denne sesongen.

Som 28-åring er han en av de eldste på laget, en ny og litt rar følelse for ham. Tatt i betraktning det unge laget, legger heller ikke trener Ole Sveen lista for høgt når det gjelder plassering, sjøl om han kanskje strekker seg litt lenger enn spillerne.

– Målet er ikke opprykk, men en midt på tabellen-plassering, pluss, pluss, sier Sveen.

Stort potensial

Spillerne mener det unge laget er godt og talentfullt. De peker på forsvaret som akilleshælen så langt i sesongoppkjøringen, men tror når laget får satt seg at det skal bli bra. Spillerne sier de kommer til å bli vanskelige å slå heime på Sande. Og til tross for noen litt trøblete treningskamper melder spillerne om god stemning i troppen.

– Vi har spillere på gang som kan bli bra, men jeg kan ikke komme med noen spesielle navn, fordi man vet aldri hvem som blomstrer når alvoret starter, sier trener Sveen.

Han legger til:

– Jeg føler vi har en litt sterkere spillerstall i år. Stemningen i laget er bra, og det virker brukbart, så det her ser ganske bra ut.

Forrige sesong slapp Sunndal inn for mange mål på defensive dødballer, samtidig som de ikke tok vare på sjansene sine offensivt. Dødballer imot må det terpes på, og SIL-treneren satser på at angriperne Erik Ruud Ramsli og Øystein Reiten kommer til å putte inn noen viktige scoringer i månedene som kommer.

I 4. divisjon tar Surnadal imot KFK på Syltøran mandag, mens Eidsvåg åpner borte mot Dahle samme kveld.

Tar opprykk som bonus Surnadal IL sitt primære mål i 4. divisjon er å bygge et lag for framtida. Om laget er godt nok til å rykke opp en divisjon allerede i år blir en bonus.