Mangeårig a-lagsspiller for Eidsvåg. Ronny Sandnes (45), ble tirsdag kveld presentert som ny trener for 5.divisjonslaget. Han tar over etter Arnt Erik Aspås Brakstad som ikke fikk fornyet trenerkontrakten ved utgangen av årets sesong. Eidsvåg plasserte seg helt i bunnen av årets 4. divisjon og rykket ned. Sandnes får Espen Listaul og Tor Olav Øyen med seg i trenerteamet. Også de er rutinerte spillere for bruntrøyene. Det er dermed et lokalt trenerteam som nå skal bygge laget opp i 5. divisjon før de igjen satser på å stabilisere seg i en høgere divisjon.

Sandnes medgir at han måtte gå et par runder med seg sjøl da forespørselen fra styret kom.

– Ansvar

– Jeg føler på ansvaret. Det er et generasjonsskifte på gang i klubben og jeg spent på hvor mange spillere som har lyst til å være med i 5. divisjon. Vi har mange unge spillere på gang, og jeg håper at det også melder seg noen «gamle sluggere» som får lyst til å være med.

Sandnes har en lang karriere som spiller. Han har spilt stort sett fast på laget siden 2010. Det året ble han kåret til årets beste spiller i 3. divisjon. Før den tid gjorde arbeidssituasjonen det vanskelig å være med. Formen holdt han ved like ved å være med på treninger for Vestnes Varfjell og Tomrefjord.

Tirsdag kveld hadde han sin første trening med laget.

– Dette blir spennende. Jeg har fått tilbud fra klubben om å melde meg på et trenerkurs. Er glad for å ha fått med meg Espen Listaul og Tor Olav Øyen som hjelpetrenere. Vi kommer til å prioritere spilleglede. Sjøl satser jeg på å holde meg på sidelinja, men har mulighet til å komme innpå dersom det skulle bli nødvendig.

– Har vært en del støy

Anders Stokkeland er leder for Eidsvåg fotball. Han er glad for at Ronny Sandnes takket ja til å bli trener.

– Det har vært en del støy rundt trenerspørsmålet som vi gjerne skulle vært foruten. Jeg håper at de som har sagt at de ikke vil være med kommende sesong likevel blir med.

Det har i noen dager vært usikkerhet rundt neste års 4.-divisjonsoppsett. Frei trekker sitt lag. Elnesvågern får dermed tilbudet, men det er usikkert om de sier ja. Dersom de ikke gjør det, går tilbudet til Eidsvåg.

Leder Anders Stokkeland sier de ikke har hørt noe om dette fra kretsen.

– Det blir uansett ikke aktuelt for oss å si ja til en slik forespørsel. Nå satser vi på å bygge laget opp i 5. divisjon. Vi trenger nok et par år på oss før vi kan kjempe om opprykk.