Da Eli Landsem startet opp Småtrolluka for 33 år siden, var det først og fremst en ukes sommerleir med fotballskole som var hovedtanken.

Dette har utviklet seg gjennom åra. Noen år var revy og teater del av Småtrolluka, mens uka i det siste har blitt utvidet både i tilbud og tidsmessig.

Turgjengen i Småtrolluka 63 grader nord kom i mål i forrige uke under kyndig ledelse av Gøran Bolme fra iTrollheimen.

Denne uka er det Småtrolluka i kjent stil som går av stabelen med lange dager med flere økter fotball samt konkurranser, én dag med tur i marka, kvelder med sosialt samvær med blant annet kino, diskotek, fotballgolf og sjølsagt Rindal Sparebanks Triatlon.

Mesternes mester hele uka

Denne uka konkurreres det i Mesternes mester hver dag deltakerne er på fotballbanen.

I motsetning til Mesternes mester vi ser på NRK 1 på lørdagskveldene, går det her i fotballrelaterte øvelser – med nye øvelser hver dag som du må være med på om du skal ha håp om å vinne sammenlagt.

Denne dagen er det presisjonsspark på fotball der det er om å gjøre å beregne styrken i tilslaget helt perfekt.

Sportslig leder Yngve Bakken forteller at det er fullt bestilt til alle greiner av Småtrolluka – også til Camp Trollheimen for dem som satser på ski.

Deltar både på ski og fotball

Den går av stabelen i ei langhelg første uka i august.

– I begynnelsen kjørte vi ski og fotball samme uka, men ble fort oppmerksom på problemet med at det var mange som gjerne vil være med på begge deler. Flere av dem som er med på Småtrolluka pluss denne uka, kommer tilbake når vi arrangerer Camp Trollheimen, påpeker Bakken.

Primus motor for Småtrolluka, Eli Landsem, er sjølsagt hjertelig til stede, og har med seg dyktige medhjelpere til å instruere gjengen som spesialiserer seg på fotball.

Medinstruktør Henne Aasbø påpeker at det først og fremst er viktig å gi deltakerne innspill som de kan ta med seg i treningssituasjonen framover.

Eli har presisert overfor deltakerne at her stilles det krav til å være på alerten og følge med på det instruktørene sier. Om du stiller med en likesæl holdning på trening, skal det godt gjøres å få en god karriere som fotballspiller.

Yngve Bakken opplyser at det er i overkant av 200 deltakere på Småtrolluka.

370 deltakere i sommer

– Vi hadde for så vidt ikke trengt å sette noe tak på deltakerantallet, men rundt 200 er optimalt for å kunne gi alle god kvalitet på de øvelsene de er med på, sier han.

Samlet sett med 63 grader nord, Småtrolluka og Camp Trollheimen er 370 deltakere med på aktiviteter i regi av Småtrolluka i løpet av sommeren, et antall arrangørene er svært godt fornøyd med.

I fjor høst mottok Småtrolluka heder fra Sør-Trøndelag idrettskrets ved å bli tildelt Idrettskretsens arrangørpris.

– Det satte vi utrolig stor pris på. Men det krever mye dugnadsinnsats, og uten de frivillige hadde vi heller ikke kvalifisert oss til å kunne motta en slik pris, sier Yngve Bakken.

På Trollbanen treffer vi tre perlevenner – Ellinor Sørbø Børset fra Rindal og Vilje Grøset Garberg og Maren Hoff Fuglås fra Fannrem.

De har blitt kjent gjennom Småtrolluka, og kan se fram til å treffes i Rindal denne uka i året framover. Småtrolluka er jo så mye mer enn bare fotball.