Opprykkskvalifisering mot seriemesteren på Sunnmøre - enten Herd eller Ørsta - står på spill for Surnadal når de lørdag tar imot Hjelset-Kleive på Syltøran.

Driva skal, i samarbeid med Romsdals Budstikke, sende kampen, som alle abonnenter dermed kan se på driva.no fra klokka 15.00 lørdag.

Og Surnadal-Hjelset-Kleive er ikke den eneste kampen som blir sendt direkte på lørdag. RBNett sender Eide og Omegn-Træff 2 med Jens Olav Moe som kommentator og Asgeir Hustad bak kamera.

Kommentator i Surnadal-Hjelset-Kleive er redaksjonssjef og Opp med praten-vert Øystein Hjelle Bondhus, mens Streambird ved Svein Junge står for det tekniske.

Før kamp er premissene klare: Træff 2 leder serien og er klare for opprykkskvalifisering hvis de slår tabellfirer Eide og Omegn på bortebane. Surnadal ligger ett fattig poeng bak Træff 2, og går forbi hvis de slår Hjelset-Kleive samtidig som Træff 2 avgir poeng.

Tomrefjord er også med i kampen om seriemesterskapet. De ligger to poeng bak Træff 2 og ett bak Surnadal før de avslutter sesongen hjemme mot Elnesvågen. Dårligere målforskjell gjør at tomrefjordingene er avhengige av at Træff 2 taper og Surnadal avgir poeng, samtidig som Tomrefjord selv slår Elnesvågen, for å gå helt til topps.

Surnadals motstander, Hjelset-Kleive, har også kniven på strupen før oppgjøret på Syltøran. Tidligere Eidsvåg-spiller Christer Bakkens menn ligger nemlig helt sist, og må ha tre poeng for å gå forbi Malmefjorden.

Sisteplassen rykker ned til 5. divisjon, mens nest-sisteplassen kan berge plassen - men kun hvis seriemesteren slår sunnmøringene og rykker opp til 3. divisjon.