I sesongens andre episode av Opp med praten får du høre fra to kapteiner: Brede Olsen Øverli fra Elnesvågens 4. divisjonslag, som åpnet med en knallsterk 3-1-seier borte mot Eide og Omegn, og Ine Andrea Otnes fra damelaget til Sunndal.

Hvordan reagerte Elnesvågen på Opp med praten-panelets tabelltips? Hvem er Bredes favoritt til å vinne 4. divisjon og hva betyr det egentlig for Brede & co å slå Eide og Malmefjorden? Og sist, men ikke minst; hvilke Elnesvågen-spillere bør du egentlig ha på Breddefantasy for 4. divisjon Nordmøre og Romsdal?

Vi hører også blant annet hva Ine tenker om årets sesong for Sunndals del, og hvordan hun ser på at både Molde og KBK nå har en uttalt satsing på damelagene sine. Både 3. divisjon kvinner og 6. divisjon menn ruller i gang denne uka, og vi er selvfølgelig innom begge deler.

Du får også høre oppsummering av 4. og 5. divisjon, der programleder Bondhus blant annet ser nærmere på at Kristian Onstad var på banen for Tomrefjord og Ruben Slutås Toven på benk for Eide og Omegn.

Dette og mye mer i årets andre episode av Opp med praten!

Sunndal damer, Søya og Kvass/Ulvungen vant

På spørsmål om hvilke forventninger hun har til sesongen, svarer Sunndal-kaptein Otnes blant annet følgende:

– Vi har forventninger om å ende ganske høyt på tabellen - topp 2–3, egentlig.

Å vinne åpningskampen mot Frei var også et mål for laget, og det klarte Sunndal-damene.

Stine Haugan utnyttet en pasningsfeil og ga bortelaget ledelsen etter 12 minutter, men to flotte scoringer signert Anja Marie Myklebust og Ane Solheim Johnsen snudde kampen før pause.

1–1 kom etter flott kombinasjonsspill og Myklebust-avslutning i krysset. Deretter ble Johnsen spilt gjennom, og alene med keeper satte hun ballen kontrollert i hjørnet.

Flere mål ble det ikke i kampen, og sunndalingene fikk dermed en kjempestart på sesongen.

De to andre lokale kampene torsdag gikk slik:

Kvass/Ulvungen vant 8–0 over Valsøyfjord torsdag kveld. Målscorere var Ørjan Birkestøl (3), Joakim Wirum, Isak Henriksen, Sverre Hafskjær og Dag Jakobsen og Ola Holten Mikkelsen.

Søya vant 2–1 borte mot Batnfjord i årets første seriekamp torsdag. Sondre Nes og Bjørnar Melkild var målscorere.

– Kjempebra oppkjøring

Kaptein Otnes, som vartet opp med en rekke gode redninger mot Frei, forteller i Opp med praten at laget har beholdt de fleste spillerne fra i fjor.

– Spillerstallen vår er ganske bra, vil jeg si. Og de unge spillerne våre, som fikk prøve seg i fjor, vet nå litt mer hva de går til.

Hun beskriver lagets oppkjøring som kjempebra, med et lite unntak av at det har vært litt få treningskamper.

– Jeg har i hvert fall ikke følt at vi har vært så gode så tidlig før. Det har vært bra med treninger og ei positiv gruppe, sier den rutinerte målvakten, og forteller at det er stas å være kjekt å være kaptein for det unge laget.

Otnes fortsetter:

– Det er flinke jenter, som har lyst til å gjøre det bra. Men jeg synes det er trist at vi mister alle som flytter bort for å gå på skole, siden vi ikke har noe skoletilbud her etter videregående, sier hun.

Ine Andrea Otnes er kaptein for årets Sunndal-lag i 3. divisjon. Foto: Øystein Hjelle Bondhus

Glad for jente- og damesatsing

29-åringen synes det er viktig at det satses skikkelig på jente- og damefotballen. Det føler hun blir gjort i Sunndal, gjennom prosjektet «Alle jenter med».

– Ja, det er viktig, for vi ser at mange yngre lag har falt av fordi jentene slutter. Det går utover lagene oppover i klubben også. For har man plutselig ikke Jenter 14-lag et år, mangler man noen årskull, der ingen kommer videre oppover. Da stopper det opp til slutt, sier hun, og legger til:

– Så det er veldig viktig at vi blir satset litt på også, slik at unge jenter kanskje har lyst til å fortsette.

Hør hele intervjuet med Ine Andrea Otnes i denne ukes episode av Opp med praten.

Mange lokale lag i sjette

Også herrenes 6. divisjon startet denne uka. Tingvoll åpnet med 0–7-tap hjemme mot sterke Kårvåg/Havørn onsdag, mens ytterligere tre lokale lag er i aksjon torsdag.

Søya spiller borte mot ambisiøse Batnfjord, som har signert tidligere Surnadal-keeper Robin Tørset Brøske før årets sesong, mens Kvass/Ulvungen og Valsøyfjord også møtes til dyst.

Det siste lokale laget i 6. divisjon er Øksendal, som serieåpner mot Kårvåg/Havørn 3. mai.