I følge kondis.no  lå Johan Bugge lå i tet mesteparten av løpet, men Thorbjørn Ludvgisen hang på og var såvidt forbi ved Fløypilen. Derfra satte Bugge inn støtet og klarte å forbedre sin egen løyperekord med 11 sekunder fra i fjor, til 13:33 i år.

- Overraskende sa Bugge, men likevel gledelig. Dermed kunne romsdalingen stikke av med 10000,- på kontoen for klasseseier og løyperekord.  Tiden til Thorbjørn Ludvigsen ble 13:39 mens Torstein Tengsareid kom på tredje med 13:55.

Det ble rekord i Fløyen Opp både i antall deltakere og med vinnertiden til Johan Bugge. 23-åringen fra Eidsvåg slo fjorårets to beste motbakkeløpere Torstein Tengsareid og Thorbjørn Ludvigsen i kamp om seieren og satte løyperekord på toppen med utrolig sterke 13.44. I dameklassen ble det tøff kamp mellom rutinerte May Britt Buer og unge Karoline Finne, en kamp som Finne avgjorde med en sterk langspurt.

- Jeg fikk en luke tidlig og da var det bare å kjøre på, sa en meget godt fornøyd vinner av det fjerde Fløyen Opp, Johan Bugge til friidrett.no. Fløyen Opp går kun på grus og asfalt, selv om den med sine 320 høydemeter og en gjennomsnittlig stigning på 10 prosent er mer enn tøff nok.