– Vi gleder oss til kamp på lørdag. Vi har vunnet et par kamper etter en tyngre perioder med mange spillere borte. Noen av dem er tilbake, og det har løsnet litt. Så nå ser det bedre ut igjen, sier Sunndal-kaptein Lervik, og kommer med følgende spådom:

– Jeg tror det blir jevnt og tett, så det kan bli tilfeldigheter som avgjør. Jeg har ingen tro på at noen av laga vinner veldig mye i den kampen. Det kan bikke begge veier, og kanskje Surnadal muligens ikke tåler presset. Det kunne se litt slik ut da de spilte 3–3 mot Åndalsnes sist.

Han mener imidlertid at Surnadal er favoritter:

– Slik det har utviklet seg i høst må vel Surnadal finne seg i å være favoritter. I vår syntes jeg ikke det var slik, men nå må de ha det presset på seg. Så har vi absolutt gode muligheter for å ta både ett og tre poeng.

Hør Lervik, Vraalsen, Jelsa og Brakstad her:

Surnadal-assistent Espen Fougli Vraalsen er enig med Lervik i at Surnadal må finne seg i å være favoritter før lørdagens kamp.

– På papiret er vi favoritter på lørdag, men disse kampene lever sitt eget liv. Sunndal kommer helt sikkert til å mobilisere og komme til Syltøran for å ta oss og ødelegge mulighetene våre til å ta kvalikplass. Så jeg forventer at de kommer og gjør det vanskelig for oss, så må vi være tålmodige og jobbe med å bryte dem ned - samtidig som vi er ekstremt årvåkne for kontringer og på dødballer mot oss. Der har vi ofte slitt mot Sunndal. Men i utgangspunktet håper vi at vi skal klare å styre kampen, sier Vraalsen.

Surnadals assistenttrener, Espen Fougli Vraalsen (t.h.), sammen med hovedtrener Webjørn Holten. Foto: Øystein Hjelle Bondhus

Lervik sier dette om Vraalsens tanker om kampbildet:

– Vi prøver, som alltid, å spille fotball med ball, så får vi lov til det skal vi gjøre det. Men Surnadal ligger foran oss på tabellen og spiller på hjemmebane, så det er ikke utenkelig at det kan bli litt kontringsfotball på oss.

Kapteinen sier til Driva-podkasten Opp med praten at han og laget ikke trenger den ekstra motivasjonen det er å kunne ødelegge for Surnadals sjanser til å vinne serien og dermed være sikret opprykkskvalifisering:

– For min del trenger jeg ikke den ekstra motivasjonen, det er motivasjon god nok å spille mot Surnadal. Men kan vi ødelegge for dem er det vel bare ekstra artig det.

Hør mer om blant annet Surnadal-Sunndal, 4. og 5. divisjon herrer og 3. divisjon kvinner i episode 12 av Opp med praten!