Det dundrer i tribuner og telt, rockeband avløser norsk gull på stadion, det er ikke ørens lyd der Driva oppholder seg – flagg vaier og jammen skåler ikke svenskene for Norge. Det er så gemyttelig og tøft at det vanskelig lar seg beskrive.

Skrivende stund er midt melllom to øvelser her i Falun. Stafetten for damene er akkurat ferdig. Snart starter kombinertløperne. Stafetten ble etterhvert en parademarsj, hva det blir til resten av dagen – med kombinert og hopp, vites ikke. Ikke i skrivende stund.

Gruppen fra Romsdal og Nordmøre startet på VM-turen sent onsdag kveld. Etter rundt femti mil ble det frokost i Tällberg. Der ble også reiseleder Anders Lien med. Så gikk turen rett til stadion. Det myldret av folk allerede i 11-tida. Blide damer på akkrediteringen var strålende fornøyde. Vertene smilte og ønsket oss velkommen både fem og ti ganger. Trekkspillmusikk fra Dalarna, Camp Norway, mathaller, ølhaller, en strøm av folk, store forventninger og et til tusen velsmurt apparat. Dette var refrenget den første timen vår i Falun. Da gjorde det ingen verdens ting at litt regn kom til VM-byen.

Senere på torsdag er det hopp, så premieutdelinger – før vi kjører til Gävle. Når vi kommer dit har vi vært på farten i cirka 26 timer. Det er en bra økt i idrettenes tjeneste.

Nå braker det løs med rock'n roll her, etter en voldsom allsang av «seier'n er vår». Man ser best på tv, javel. Men denne jubelen kommer aldri inn i tv-stua. Jeg håper bildene sier litt om at vi har det veldig bra. Flere rapporter vil følge. Se også min blogg vmfalun.blogg.no. Det var dagens reklame.

Følg Ole Magnes VM-blogg her: vmfalun.blogg.no/

VM-reporter i Falun: Ole Magne Ansnes